Home Forums Weaver Xtreme Theme Setting the font and size of blog-titles

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Author
    Posts
  • #71267
    victor50
    Participant

    On site one of two sites I managed to change the post title to “Garamond, Small”. On site two it seems it seems impossible to change anything in the content area.

    Site two has Woocommerce. I had a hard time to get it working the way I wanted and had to install a subtheme with some filters. When I switch back to the maintheme I can change the post title. However these are not saved. In the customizer the setting is saved, still saying “Garamond” but in fact it has returned to what is was.

    On side, somewhere in help or guide it says that this setting only works for pages. This appears not to be the case anymore.

    #71270
    scrambler
    Moderator

    I am a bit lost.

    You really need to give us a link to the site page where you set the post title font to Garamond and it does not work.

     

    #71287
    victor50
    Participant

    The site where I succeeded setting the title to another type and size: https://wat-tedoen.nl/

    The site where this was not possible (with a small Woocommerce webshop):  https://2fd.eu/

    #71288
    scrambler
    Moderator

    On the first link, the Post title has a theme setting (class on the html element) of roboto slab

    On the second link it has a font setting of Lucida sans

    For the Second, site, what setting do you have in:

    Appearance > Weaver Xtreme Admin > Main Options > Post Specifics > Post Title > Title font property > Family?

    Or if using the Customizer in “Where” Mode, Post Specifics > Post Title > Post Title typography / Font Family

    #71289
    victor50
    Participant

    Lucida Sans

    #71290
    scrambler
    Moderator

    I must be missing something then.

    You selected Lucida sans as the font for post title in the setting, and this is what you have

    So where is the problem??

     

    #71291
    victor50
    Participant

    Repeat:

    Site two has Woocommerce ….  However these are not saved. In the customizer the setting is saved, still saying “Garamond” but in fact it has returned to what is was.

    (Same thing when trying to set the size)

    #71292
    scrambler
    Moderator

    Sorry, but you lost me.

    I asked what setting you had in the customizer and you said Lucida Sans (which is what shows up), now you are saying it is Garamond, so which is it?

    Also, check the setting in both the customizer and the legacy admin (not at the same time), and eventually resave from the legacy admin.

    #71293
    victor50
    Participant

    It boils down to this: It is impossible to change the settings of the title on https://2fd.eu (Didn’t try any other settings for the content area.

    #71295
    scrambler
    Moderator

    OK, so when you enter a setting in the customizer and publish, the settings is not saved.

    IS it the same if you enter the setting and save it in the Legacy Admin.

    Also, read the article below for a number of possibilities preventing settings to stick

    Settings Won’t Save from Customizer – Weaver Xtreme Guide (weavertheme.com)

    #71298
    victor50
    Participant

    Hi, I managed to change the settings in the legacy admin after I followed the advice in the article except for the caching in Firefox. Now the settings are also saved in the customizer. However, when changing this setting it is not visible, only after saving. The other website shows the change when you set it.

    Thanks for your help.

    #71299
    scrambler
    Moderator

    Are you saying that in the customizer, effect of a setting change dont show up in the preview unless you click publish?

    If so is that true for any setting or just some?

    #71300
    victor50
    Participant

    That’s correct (for website #2). I didn’t have any more time to test other settings now. Maybe later.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.