Home Forums Weaver Xtreme Theme Link bug on the forum

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author
    Posts
  • #64106
    scrambler
    Moderator

    @weaver, I noticed that sometimes when adding a link to a site page on the forum, the first time I post the link appears as a regular link to the correct page.

    If I edit the post, the link is replaced by a graphical button that actually links to the home page instead of the specific page.

    Sometimes the forum replaces the link right away with a button that only goes to the home page. SOme forum users did complain of that a while back

    I will attempt at reproducing that in the posts below

     

    #64107
    scrambler
    Moderator

    Testing a link to a sub page with no editing

    https://www.nicolatrwst.com/testnicola/post-page-with-excerpts/

     

    #64108
    scrambler
    Moderator

    Now testing a link to the same sub page but edited afterwards to get the link wrongly displayed by the forum

    Post Page with Excerpts

     

    #64109
    Weaver
    Keymaster
    #64110
    Weaver
    Keymaster

    change?

    https://www.nicolatrwst.com/testnicola/

     

    will edit this post

    This post edited

    #64111
    scrambler
    Moderator

    @weaver

    I forgot to mention, do not use the link tool in the editor, just copy paste a link as text and let the forum take care of it

    #64112
    Weaver
    Keymaster

    Link as text:

    Post Page with Excerpts

    now what

    re-edit in visual
    Add another link:

    Styling specific pages or devices (like BG Image)

    different site.

    #64113
    Weaver
    Keymaster

    That’s freaking weird. If you create it with visual, it isn’t messed. If you create with the Text view, you get the boxed version. That might be a plugin or something. I’ll look at the post in the database to see what the difference is.

    #64116
    Weaver
    Keymaster

    Wow, it seems to be turning a valilla link into a “live” preview.

     

    Styling specific pages or devices (like BG Image)

    xxx

     

    #64117
    scrambler
    Moderator

    The fact it creates a live preview is OK, the problem is when the link is no longer the original one.

    I think you have the same plugin in the Guide site

    #64118
    Weaver
    Keymaster

    The title in the box has the original link. The one next to the favicon and site name goes to the home site.

    I’ve not added any plugins to do this.

    #64119
    Weaver
    Keymaster

    It seems to be some issue with core WP handling of embeds.

    You should be able to add a YouTube embed, for example:

    but not just regular web pages:

    https://www.google.com/

    for example.

    #64120
    Weaver
    Keymaster
    #64122
    Weaver
    Keymaster

    I’m not sure why these don’t always turn into an embed link for any WP site. They seem to be oembed links. WordPress adds oembed links at the top of every WP site, and then by providing a link to a WP site inside a WP site should usually generate one of the fancy links in the examples above. Don’t know why it doesn’t always happen.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.